Опасна светена вода

Знаехте ли, че в Плиска имало извор с лечебна вода? Аз не знаех, но хич не съм учуденa от официалната забрана да се пие от опасната течност. Още по-строга е забраната за използването й с търговска цел.

HPIM0517.JPG

Светена, лечебна, жива вода – така наричат едно и също нещо, което не само че не лекува, но и носи болести. Наложително е да го заявим на висок глас, понеже един от любителите на водата в Плиска обясни „Не гледам телевизия, не чета вестници“. Той явно не умее да прави разлика между истина и лъжа, затова не вярва на нищо. Будят доверието му само разни сектантско-неандерталски бабини деветини и вярата му в тях го кара да мисли, че лошата телевизия крие истината за лечебните свойства на любимия му кладенец.

Айде да е извор, добре – постоянната смяна на водата може да намали вредата. Но вземете която искате църква: там има разни съдове със специална вода. Единственото специално у нея са микробите. Представяте ли си какви неща могат да минат през тази църковна вода само за седмица? А някои даже я пият! Тази течност не е по-чиста от леген с вода, където непознат човек е измил краката си. Но вие се успокоявайте, че била в позлатен съд. Златото не спасява от болестотворни бактерии.

1 коментар (+add yours?)

  1. Carl D'Agostino
    авг. 16, 2015 @ 10:40:40

    Such physical things as the water, statues, pictures and churches may celebrate the faith but are not necessary. The water of cleansing comes through to us in the Holy Spirit through our prayers to enrich our mind, heart and soul. Thanks visit my blog.

    Отговор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: